Tocos (poeder)

Tocos (poeder)


2 minuten om te lezen

Wat is Tocos

Tocos (of in gewoon Nederlands rijstzemelen) zijn de vliesjes die je overhoudt als je van biologisch geteelde ongepelde rijst witte rijst maakt. Tocos zit boordevol vezels en voedingsstoffen. Tocos is het meest bekend als een superrijke bron van vetoplosbare natuurlijke vitamine E. 

Herkomst

De Tocos (rijstzemelen) in Your Super producten is afkomstig van gecertificeerde en 100% organische landbouw in Thailand.

De gezonde voordelen van Tocos (rijstzemelen)

  • Tocos biedt verschillende gezondheidsvoordelen vanwege het gehalte aan antioxidanten, vitamine E, B-vitamines en essentiële vetzuren.
  • De antioxidanten van Tocos werken door verschillende processen en resulteren in positieve effecten op het biologische systeem.
  • Tocos fungeert ook als een natuurlijke bron van fytosterolen, die de bloedsuikerspiegel, prostaatgezondheid en cholesterolmetabolisme bieden.
  • Tocos is van nature lactosevrij, glutenvrij en hypoallergeen.
  • De verschillende fytonutriënten (zoals inositol, rijstolie, ferulazuur, gamma-oryzanol, plantensterolen) in Tocos hebben een positieve werking bij aandoeningen zoals kanker, leververvetting, nierstenen en hartaandoeningen
  • Tocos verbetert ook het lipidenprofielen in het bloedplasma, waardoor ze effectief zijn bij het verlagen van de totale plasmaconcentratie cholesterol en triglyceriden, terwijl ze ook het lipoproteïne-cholesterolgehalte met hoge dichtheid  (de goede versie) verhogen.

De supergezonde Tocos tref je aan in de volgende Your Super Foods

Contra-indicaties voor Tocos

Hoewel Tocos een gezondheidsverbeteraar is, is het uit voorzorg raadzaam een arts, therapeut of deskundige te raadplegen alvorens dit product te gebruiken in geval van zwangerschap.

« terug naar Stepstones Health Magazine