PADDENSTOELEN

Stefanie Ten Oever

5 FUNCTIONELE PADDENSTOELEN DIE JE GEZONDHEID ONDERSTEUNEN

Van het verminderen van stress tot het versterken van het immuunsysteem, deze machtige paddenstoelen kunnen wonderen doen voor je gezondheid.

Hier zijn de top 5 functionele paddenstoelen die je moet kennen! It's not a secret, paddenstoelen zijn IN. Je hebt vast weleens een product met functionele paddenstoelen gezien, er over gehoord of misschien zelfs gekocht. En hoewel ze misschien de nieuwste gezondheids- en welzijnstrend lijken, gaat hun geschiedenis al een heel eind terug in de tijd. Functionele paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt, en om veel verschillende redenen.

Van het verminderen van stress tot het versterken van het immuunsysteem - er is voor alles een paddenstoel! Daarom geven we je graag alle 'ins en outs' over deze 5 super-paddenstoelen. 

TREMELLA

Tremella fuciformis of sneeuwpaddenstoel, wordt geprezen als een schoonheidsbevorderende, anti-verouderingspaddestoel en wordt al duizenden jaren in de Aziatische huidverzorging gebruikt. Yang Guifei, een historische figuur die beroemd was om haar schoonheid, zou haar stralende, jeugdige uiterlijk hebben toegeschreven aan tremella . Maar is deze paddenstoel echt een beschermer van de jeugd? De wetenschap zegt: "ja!" Volgens meerdere onderzoeken heeft tremella ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-vermoeidheids eigenschappen. Maar wat het echt een must-have voor huidverzorging maakt, zijn de krachtige hydraterende krachten. Net als hyaluronzuur kan tremella vocht naar de huid trekken en vasthouden. Door de kleinere deeltjes houdt tremella echter 5x meer water vast dan hyaluronzuur. Wat betekent dit voor jou? Een gladdere, sterkere, meer gehydrateerde huid!

Geniet van de voordelen van de tremella-paddenstoel in Your Super - PLANT COLLAGEN - de collageenversterkende superfood mix.

LION'S MANE

A Mushroom For The Mind. Lion's mane (Manen van de Leeuw) is een zogenaamde pruikzwam. Het vruchtlichaam is een eetbare en medicinale paddenstoel en kan herkend worden aan de lange, hangende stelen (vandaar de naam)! 

Lion's Mane is een  zogenaamde adaptogene paddenstoel en heeft een regulerende werking tijdens en na een stressrespons voor de hersenen. Daarnaast bevordert Lion's Mane het proces van myelinisatie; het proces van signaaloverdracht door de zenuwen.

Wanneer je je concentratie- en leervermogen wilt versterken kan je Lion's Mane heel goed gebruiken. Daarnaast heeft Lion’s Mane een positieve invloed op je geheugen.

het gedroogde poeder van Lion's Mane paddenstoelen wordt gebruikt in Your Super - CHOCOLATE PROTEIN, de plantaardige mix die is ontworpen om je hersenfunctie te ondersteunen, ontstekingen te verminderen en je immuunsysteem te stimuleren. Do you need more?

CORDYCEPS

Cordyceps wordt geschaard onder de stimulerende paddenstoelen. In de Tibetaanse geneeskunde wordt Cordyceps al eeuwenlang gebruikt om een ​​breed scala aan aandoeningen te behandelen. 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Cordyceps de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) verhoogt. Dit is een primaire energiebron voor onze cellen en spieren en stimuleert de toename van je uithoudingsvermogen en je fysieke kracht.

Cordyceps wordt gezien als een natuurlijke ontstekingsremmer die je lichaam kan helpen zelf verwondingen en infecties te bestrijden. Ook verlaagt Cordyceps de mate van anoxie (zuurstoftekort) in het hart en verbetert het de bloedtoevoer naar vitale organen zoals hart en hersenen. Aan Cordyceps wordt toegeschreven dat het helpt om de klontering van bloedplaatjes en trombose te voorkomen.

Poeder van Corcyceps paddenstoelen wordt gebruikt in Your Super - CHOCOLATE PROTEIN, de plantaardige mix die is ontworpen om je hersenfunctie te ondersteunen, ontstekingen te verminderen en je immuunsysteem te stimuleren. Do you need more?

CHAGA

Chaga (Russisch: spreek uit als 'tsjah-ga') of berkenweerschijnzwam is een zwam van de familie Hymenochaetaceae.

Sinds de 16e eeuw wordt de berkenweerschijnzwam met name in Noord-Europa en Rusland gebruikt als een effectief geneesmiddel zonder ongewenste bijwerkingen bij het behandelen van kwaadaardige tumoren en andere ziekten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat deze zwam een groot aantal zeer actieve componenten met anti-oxidante, anti-tumorale en anti-virale werking bevat. Chaga heeft een normaliserende en balancerende werking op het immuunsysteem en helpt infecties en ontstekingen en te voorkomen en te bestrijden.

Chaga is een van de paddenstoelen in Your Super Magic Mushroom.  De perfecte superfoodmix om een ​​gezond en sterk immuunsysteem op te bouwen en tegelijkertijd je stressniveaus te beheersen en je slaap en ontspanning te bevorderen. Sleep well, sleep tight.

REISHI

Resihi ofwel de gesteelde lakzwam (Ganoderma lucidum) is een schimmel uit de familie Ganodermataceae. Het vruchtlichaam wordt sinds de 10e eeuw voor Christus gebruikt in de Chinese geneeskunde om spanning te verlagen.

Net als Ashwagandha is de reishi-paddenstoel een krachtig adaptogeen. Dat betekent dat deze functionele schimmel je lichaam kan helpen om met stress om te gaan, of het nu om emotionele, fysieke of omgevingsfactoren gaat. Reishi-paddenstoelen bevatten ook triterpenen, die reishi zowel zijn bittere smaak als zijn kalmerende eigenschappen geven. Van Reishi-paddenstoelen is ook aangetoond dat ze de symptomen van depressie verminderen.

De immuunversterkende en stressverlichtende voordelen van reishi helpen je bij het ondersteunen en opbouwen van een gezond immuunsysteem en het beheersen van stress

Biologische reishi-paddenstoelen zijn een van de zes ingrediënten in onze Your Super Magic Mushroom